4 tips voor het kopen van een sport bh


4 tips voor het kopen van een sport bh

Omdat sportbeha's meestal verborgen zijn onder tanktops en T-shirts, kun je gemakkelijk in de verleiding komen om ze te vervangen door een alledaagse beha die we bij de hand hebben, maar dat zou een grote vergissing zijn. Je sportbeha is niets minder dan hoogwaardige trainingsuitrusting. Het is het belangrijkste in je sporttas, samen met je schoenen. Door de intensiteit van je bewegingen te verhogen, vergroot je de impact van die beweging op je borst van twee tot drie keer, wat oncomfortabel en pijnlijk kan zijn als je niet de juiste ondersteuning hebt. Dus als je er nog geen hebt, zou het kopen van sportbeha's bovenaan je prioriteitenlijst moeten staan. Maar hoe kies je?

Kies de stijl voor de ondersteuning

De basisregel voor sportbeha's is simpel: hoe groter je borstkas en hoe intensiever je training, hoe meer ondersteuning je nodig hebt. Een sport bh high support is dan dus misschien noodzakelijk. Er zijn twee modellen: sportbeha's die borsten comprimeren en sportbeha's die elke borst afzonderlijk scheiden en ondersteunen. Beha's die de borst samendrukken, zijn ideaal voor vrouwen met kleinere borsten omdat ze de impact verminderen tijdens intensieve oefeningen, terwijl ze tegelijkertijd meer vrijheid en flexibiliteit bieden. Als je je borsten een boost wilt geven maar ze toch maximale ondersteuning wilt geven, zijn gewatteerde modellen de beste keuze. Voor vrouwen met grotere borsten is een sport bh grote maten vergelijkbaar met de alledaagse modellen de voorkeur omdat het meer ondersteuning biedt. Als je aan intensieve sporten doet en veel ondersteuning nodig hebt, kun je ze ook over elkaar dragen.

Kijk naar de achterkant

Er zijn twee soorten banden voor de rug, en ondanks wijdverbreide overtuigingen, is het verschil niet alleen een kwestie van stijl. Bandjes die bovenaan de rug samenkomen, dus de klassieke sportlook, blijven op hun plaats ongeacht hoe je beweegt, maar bedekken ook het midden van de rug, het deel van het lichaam dat het meest zweet. Als je voor deze optie kiest, zorg er dan voor dat je een beha kiest die gemaakt is van licht of ademend materiaal. Parallelle bh-bandjes zijn meestal verstelbaar en bedekken het midden van de rug niet, wat een goede zaak is als je denkt dat je veel zult zweten. Als je een grotere borst hebt of meer ondersteuning nodig hebt en je kiest voor deze stijl, kies dan voor brede banden: hoe groter ze zijn, hoe meer steun ze zullen bieden.

Probeer de bh een keer

Het is gemakkelijk om je op je gemak te voelen terwijl je naar jezelf in de spiegel kijkt onder kleedkamerverlichting, maar in werkelijkheid kopen we geen sportbeha's om op één plek te blijven - je zult het moeten testen om te weten of het werkt. Dit is al helemaal het geval als je je bh maat bepalen hebt gedaan en voor het eerst deze maat sportbeha draagt. Probeer alle bewegingen die je normaal gesproken zou uitvoeren tijdens het sporten: spring, ren op je plaats, beweeg je armen, probeer een zonnegroet. Simuleer dus eigenlijk je normale trainingsroutine.


Homepage Numansdorp

Blog